Specialist in de openbare ruimte

Strategisch werk aan draagvlak

Bij veranderingen in de openbare ruimte is goede publieks-voorlichting niet meer weg te denken. Inwoners en andere belanghebbenden in de openbare ruimte zijn mondig en vaak zeer betrokken. Ingrepen op het gebied van openbare verlichting of afwikkeling van het verkeer liggen vaak onder het vergrootglas van politiek en pers. Het creëren van draagvlak is geen kwestie van het achteraf beheersen van incidenten, maar van vóóraf begeleiden, voorlichten en overleggen. Dat vraagt om een gedegen en samenhangende strategie waarbij een mix van verschillende middelen kan worden ingezet.


Aanpak van Ziut Advies

Ziut Advies is bedreven in het opzetten en uitvoeren van dergelijke trajecten. De aanpak wordt precies toegesneden op de verschillende doelgroepen. Denk daarbij aan het zoeken naar gemeenschappelijke belangen, het houden van enquêtes onder de bevolking, het onderzoeken van het effect van de maatregelen en aan het ontwikkelen van visualisaties. Maar ook aan het organiseren en begeleiden van inspraak- en voorlichtingsbijeenkomsten en aan het opstellen van input voor het beantwoorden van raadsvragen of vragen vanuit de pers.


Contact

Ziut Advies, uw adviseur voor een duurzame openbare ruimte
Postbus 94744, 1090 GS Amsterdam
Donauweg 2b, 1043 AJ Amsterdam
T 026 - 800 19 00
advies@ziut.nl

Download de Ziut Advies Brochure.pdf >>

Draagvlak heeft grote invloed op het succes van veranderingen in de openbare ruimte.
Het creëren van draagvlak is geen kwestie van het achteraf beheersen van incidenten, maar van vóóraf begeleiden, voorlichten en overleggen. Dat vraagt om een gedegen en samenhangende strategie.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact