Specialist in de openbare ruimte

Veilige openbare ruimte

Wanneer voelt iemand zich veilig? In het verkeer moet een fietser, auto of voetganger in één oogopslag zichtbaar zijn. Ook voor sociale veiligheid is het van belang niet verrast te kunnen worden door andere aanwezigen en het gezicht van de ander te kunnen zien. De overzichtelijkheid van de ruimte en de verlichting beïnvloeden dus de veiligheid. Maar ook camerabewaking of een goed functionerende verkeers-regelinstallatie. En het wordt complexer. Want het is veilig om het (verkeers-)licht de hele nacht te laten branden, maar niet duurzaam. Of u wilt het verkeer in de spits anders leiden.


Mogelijkheden afwegen

Het is telkens zoeken naar de beste oplossing. Zo kunt u achterpaden en parkeerplaatsen verlichten, terwijl de hoofdstructuur dimt. Op basis van verkeersdrukte kunt u de cyclustijden aanpassen of het lichtniveau dynamisch dimmen. En er zijn nog meer mogelijkheden. U kunt bezoekersstromen subtiel sturen met verlichting, of u gebruikt het bij calamiteiten voor crowd control. Telkens moet u al uw mogelijkheden en wensen afwegen, en elke situatie opnieuw beoordelen.


Aanpak Ziut Advies

Ziut Advies staat u bij met advies over integrale regelsystemen waarbij u de optimale balans bereikt tussen veiligheid en andere doelen zoals duurzaamheid en lichthinder. We stellen integrale beleidsplannen op voor de openbare ruimte. Voor straten, pleinen, winkelgebieden of complete woonwijken. Techniek, sociale veiligheid, contact met gebruikers en dit steeds binnen de geldende regelgeving en milieunormen. Ons uitgangspunt is daarbij: licht waar het nodig is, geen licht waar het kan.


Contact

Ziut Advies, uw adviseur voor een duurzame openbare ruimte
Postbus 94744, 1090 GS Amsterdam
Donauweg 2b, 1043 AJ Amsterdam
T 026 - 800 19 00
advies@ziut.nl

Download de Ziut Advies Brochure.pdf >>

 
Een stad komt pas tot leven als de aanwezigen zich veilig voelen.
Veiligheid wordt bepaald door de overzichtelijkheid van de ruimte en de verlichting. Maar ook door camerabewaking of een goed functionerende verkeersregelinstallatie.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact