Specialist in de openbare ruimte

Kentekenherkenning

Kentekenherkenning is een systeem waarbij een camera het kenteken of nummerbord registreert van alle passerende auto’s. Daarmee kunt u geselecteerde kentekens toegang verlenen, bijvoorbeeld tot milieuzones of tot een besloten parkeerterrein. Ook kunt u kentekenherkenning gebruiken om afgelegde routes van auto’s te registreren en inzicht te krijgen in verkeersstromen. Of u kunt er de reistijd mee voorspellen voor dynamische routeinformatiesystemen.


Volledig systeem kentekenherkenning

Kentekenherkenning bestaat uit diverse onderdelen. Zo is er een camera nodig, er zijn diverse types die voldoen. Daarnaast moet er software aan de beelden worden gekoppeld waarmee het kenteken of nummerbord direct geregistreerd wordt. Tot slot moeten die gegevens beschikbaar gesteld worden aan uw installatie, bijvoorbeeld een slagboom. Ziut levert het allemaal. We adviseren, leveren alle onderdelen, installeren, verbinden het met uw installatie, en verzorgen het beheer en onderhoud.


Toegang tot parkeerterrein, milieuzone of sluiproute

Indien camera’s de kentekens kunnen lezen, kunt u deze kennis voor diverse toepassingen inzetten. Bijvoorbeeld om geselecteerde kentekens toegang te verschaffen tot een besloten terrein, of tot een milieuzone in een stadscentrum. Indien een vervuilende vrachtauto het verbod negeert, dan wordt het kenteken geregistreerd en kan een buitengewoon opsporingsambtenaar actie ondernemen. Op dezelfde wijze kunt u sluiproutes ontlasten.


Reistijdvoorspelling of inzicht in verkeersstromen

Kentekenherkenning kunt u ook op meerdere plaatsen installeren, en alle verzamelde gegevens aan elkaar koppelen. Zo kunt u bijvoorbeeld registreren welke routes afgelegd worden. Door dit inzicht in de verkeersstromen kunt u uw verkeersplan aanscherpen. Ook kunt u meten hoeveel minuten het verkeer nodig heeft om van plaats A naar B te gaan. Deze gegevens kunt u direct weergeven op dynamische routeinformatiesystemen, bijvoorbeeld langs de snelweg.
 

Kentekenherkenning biedt enkel toegang aan geselecteerde kentekens.
Een camera registreert kentekens en maakt deze direct beschikbaar voor allerlei installaties. Bijvoorbeeld voor een slagboom, stadsafsluiting, of dynamisch routeinformatiesysteem.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact