Specialist in de openbare ruimte

Aanlichten gouvernementsgebouw Maastricht

Het bestuur van de provincie Limburg is gevestigd in een bijzonder gebouw. Het is 500 meter breed en staat gedeeltelijk op een eiland in de Maas. Met gepaste trots heet dit het Gouvernementsgebouw. Ziut maakte een lichtontwerp, en zorgde dat het gebouw ook ’s avonds haar schoonheid uitstraalt.


Lichtarchitect

Voor dergelijke prestigieuze projecten werkt Ziut samen met het gerenommeerde Duitse bureau StudioDL. Lichtarchitect Norbert Wasserfurth tekende voor het lichtontwerp. Hij maakte diverse ontwerpen en bracht deze tot leven met 3D-visualisatie. Hierdoor kon het gemeentelijk bestuur gemakkelijker een keuze maken voor een definitief ontwerp. Ziut is daarna nog nauw betrokken geweest bij de realisatie en bij het plaatsen van de armaturen.


640 armaturen

Er is gekozen voor een lichtontwerp wat deels gebruik maakt van ledverlichting en deels van conventionele verlichting. In totaal zijn er rond de 640 armaturen geplaatst, zowel in als buiten het gebouw. Tijdens de schemering en avond is de verlichting ingeschakeld, maar tijdens de nachtelijke uren wordt deze uitgeschakeld om energie te besparen.
 

Het aangelichte Gouvernementsgebouw (fotografie: Peter Schrijen)
De lichtarchitect maakte diverse ontwerpen en bracht deze tot leven met 3D-visualisatie.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact