Specialist in de openbare ruimte

Aanlichten Laurentiuskerk Rijnsburg

De Laurentiuskerk in Rijnsburg hebben we opnieuw in het licht gezet. De oude installatie uit de jaren ’70 was versleten. De Gemeente Katwijk vroeg ons om de aanlichting te upgraden en daarbij zoveel mogelijk onderdelen van de oude installatie te hergebruiken. Zo hebben we op de oude posities nieuwe schijnwerpers geïnstalleerd, en deze op de toren aangevuld met Led-Lines en Led-spots. Het eindresultaat mag er zijn. En het totale vermogen van de installatie is gehalveerd. 


Oude installatie aan einde van levensduur

De oude aanlichting van de kerk stamde uit begin jaren ’70. De verlichting was zichtbaar verouderd, zo waren twee van de drie schijnwerpers reeds defect en de laatste was op het einde van z’n levensduur. Bovendien verbruikte de installatie veel energie. Dat was gemeente Katwijk een doorn in het oog. Daarom vroegen ze Ziut de kerk duurzaam aan te lichten volgens moderne technieken. Daarbij moesten bestaande onderdelen zoveel mogelijk worden hergebruikt.


Ontwerp

Na bestudering van de situatie bleek dat de oude posities van de schijnwerpers prima hergebruikt konden worden. We stelden voor daar compacte schijnwerpers te plaatsen die de basis van de toren belichten. Die vulden we aan met Led-spots in de klokkentoren zodat er geen slagschaduw van de schijnwerpers zou zijn. De spits zou het mooist uitkomen met een Led-line langs de onderzijde van de spits, die vanaf daar het gehele dak beschijnt. Hiervoor zouden we wel een dure kraan moeten huren om dit te kunnen installeren. De gemeente Katwijk was echter erg gecharmeerd van dit voorstel en gaf groen licht voor dit ontwerp.


Realisatie

Zowel rondom, als aan de binnenzijde alsook aan de buitenzijde van de kerktoren hebben onze monteurs bekabeling en armaturen aangebracht. Dat kan best spannend zijn, we werken immers aan een historisch gebouw en bovendien op grote hoogte. Zo hingen onze monteurs bijvoorbeeld in een bakje aan een hijskraan op 37 meter hoogte. We hebben de werkzaamheden veilig en zorgvuldig voltooid en zijn zelf erg te spreken over het resultaat. Oordeel zelf! Bovendien is het energieverbruik gehalveerd van 1800 Watt naar slechts 900 Watt. Daarmee is ook de gemeente erg tevreden.

 
Ziut heeft de Laurentiuskerk in Rijnsburg opnieuw aangelicht
Het energieverbruik van de totale installatie is gehalveerd van 1800 naar 900 Watt.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact