Specialist in de openbare ruimte

Brug Landgraaf kleurrijk aangelicht

In Schaesberg, gemeente Landgraaf, is een nieuwe voetgangersbrug in gebruik genomen. De oude brug raakte in 2011 zwaar beschadigd bij werkzaamheden voor Pinkpop op het aangrenzende festivalterrein. Er is een gloednieuwe brug gebouwd, waarvoor Ziut de aanlichting ontwierp en installeerde. De naam van de brug luidt D’r Reëgeboag (De Regenboog), een trotse verwijzing naar de kleurrijke verlichting. 


Achtergrond

De oude voetgangersbrug raakte in 2011 zwaar beschadigd toen een vrachtwagen deze raakte tijdens werkzaamheden voor Pinkpop op het aangrenzende festivalterrein. De brug was niet te repareren en moest geheel vervangen worden. In opdracht van de gemeente heeft bruggenbouwer Rusthoven samen met IPV Delft de nieuwe brug ontworpen en gebouwd. De wens bestond om de brug professioneel aan te lichten, waarvoor Ziut in de arm werd genomen.


Lichtontwerp

Het idee voor de aanstraalverlichting is bedacht in samenspraak tussen Ziut en beide bruggenbouwers. Maar de ideale manier om dit te realiseren, vergde meer dan alleen denkwerk. Daarom hebben we enkele proefopstellingen gemaakt waaruit duidelijk bleek dat het mooiste resultaat werd bereikt door de verlichting in de brug zelf te verwerken. De constructie voor de optimale aanstraling hebben we wederom samen met de bruggenbouwers ontworpen.


Resultaat

Voetgangers die over de brug lopen zijn voorzien van een functioneel verlicht pad, terwijl de brug tegelijk een eigen karakter heeft. Voor het verkeer dat de brug onderlangs kruist, is de brug duidelijk zichtbaar en eveneens met een kleurrijk eigen karakter. Per gelegenheid (Pinkpop, Pasen, Kerstmis) zal de verlichting de brug in verschillende kleuren aanstralen, bijvoorbeeld roze rondom Pinkpop. De kleurprogrammering staat voor de komende drie jaar reeds ingesteld. Wat de bewoners en gemeente van het resultaat vinden? De keuze van de naam zegt het al, ze zijn er trots op.

 
De voetgangersbrug van Schaesberg is roze verlicht tijdens Pinkpop.
Uit proefopstellingen bleek dat het mooiste resultaat werd bereikt door de verlichting in de brug zelf te verwerken. Samen met de bruggenbouwers bedachten we de ideale constructie.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact