Specialist in de openbare ruimte

Fabriekshal verlichten Damen Naval Shipbuilding

Voor Damen Naval Shipbuilding realiseerden we de verlichting van een fabriekshal. De oude verlichting vertoonde steeds vaker technische uitval, het lichtniveau was onvoldoende en er was veel warmteontwikkeling, wat niet prettig was voor de werknemers. Bovendien bleek dat het stroomverbruik juist heel hoog was en dat er veel onderhoud nodig was, met hoge operationele kosten als gevolg. Kortom, het was tijd voor een betere oplossing. 

Voorbereiding

Ziut heeft een nauw samenwerkingsverband met LuXuZ Lighting, een klein en gespecialiseerd bedrijf in fabriekshallen en industriële omgevingen. Samen konden we de klant goed helpen. De wens bestond om 1 op 1 te vervangen en over te stappen op LED, die gemiddeld 225 lux genereert met goede lichtspreiding. Na een uitgebreide inventarisatie van de ruimte, is een lichtplan opgesteld waaruit bleek dat we in de 14 meter hoge hal met de “Luci LED80 highbay” aan alle voorwaarden konden voldoen. Dat leverde een energiebesparing van 67%, wat nog verder werd verhoogd naar 82% door de verwachte dynamische schakeling. Daarmee bedraagt de terugverdientijd slechts 1,7 jaar. Gedurende de volledige economische levensduur bespaart het bovendien 871.000 kg CO2. Zo voldeed deze oplossing aan de EIA en Vamil voorwaarde, dus was er ook nog eens subsidie beschikbaar voor de voortbrengingskosten (hardware en installatie).

 

Resultaat

Zo hebben we een maximaal flexibel en energiebesparende verlichtingsoplossing gecreëerd. Er is praktisch geen warmteontwikkeling meer, er is geen tussentijds remplace nodig, en de klant heeft 5 jaar volledige garantie op technische functionaliteit. Bovendien zijn alle armaturen uitgerust met een individuele daglicht / bewegingssensor en fout detector. Deze is via een control unit draadloos uit te lezen maar ook individueel op maat te configureren. Zo bleek na 3 weken in de praktijk dat de wens bestond om de armaturen nog wat minder fel te laten branden. Dat was zo gedaan. Het resultaat wordt dan ook met veel enthousiasme ontvangen door de medewerkers van Damen Naval Shipbuilding.

 

 
De fabriekshal van Damen Naval shipbuilding met nieuwe ledverlichting.
De nieuwe ledverlichting heeft minimale operationele kosten en bespaart 67% energie en 871.000 CO2 gedurende de economische levensduur.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact