Specialist in de openbare ruimte

Kabels vervangen Waalbrug Nijmegen

De Waalbrug in Nijmegen is een icoon in de wijde omgeving. Ze wordt al jarenlang met gepaste trots verlicht. In 2012 blijken de voedingskabels te zijn verouderd. Maar vervangen is nog niet zo eenvoudig: de kabels zijn bevestigd in en rondom de brug, op grote hoogte boven het koude water. In opdracht van gemeente Nijmegen verving Ziut de kabels. We schakelden monteurs in zonder hoogtevrees, die kunnen klimmen als berggeiten.


Goed voorbereid

Tijdens de voorbereidingen zijn kabel-sterkteberekeningen gemaakt, waaruit bleek welk type kabels we moesten terughangen op de plek van de versleten kabels. Hoe we bij die betreffende plek konden komen, vergde het meeste denkwerk. Gezien de lastig bereikbare posities was het snel duidelijk dat dit geen klus was voor onze reguliere monteurs. Daarom hebben we industriële klimmers ingezet.


Spectaculaire uitvoering

Na deze uitgebreide voorbereiding konden de kabels worden verwijderd, de kabelgoten schoongemaakt en de nieuwe kabels neergelegd. Dit leverde spectaculaire beelden op waar diverse media aandacht aan besteedden. Zelf vestigen we liever aandacht op een ander punt: het verkeer heeft geen enkele hinder ondervonden. De klimmers werkten namelijk vooral onder de brug, zodat alle rijbanen geopend konden blijven.
 

Industriële klimmers vervingen kabels op lastig bereikbare posities.
Het verkeer heeft geen enkele hinder ondervonden van vervangen van de kabels.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact