Specialist in de openbare ruimte

Nieuwe verkeersregelinstallatie Deventer

In Deventer werd een druk kruispunt in slechts 4 dagen tijd ruim een meter opgehoogd en opnieuw geasfalteerd. Een mooi moment om tegelijk de verkeersregelinstallatie te vernieuwen. Maar tussen alle zandaanvoer en asfaltering door was er geen ruimte om kabels te trekken en definitieve verkeerslichten te plaatsen. Wel is het Ziut gelukt de voorbereidende werkzaamheden te voltooien en hebben we een tijdelijke verkeersinstallatie aangelegd. 


Ziut als onderaannemer

In Deventer moest het kruispunt Amstellaan met de Snipperlingsdijk in zijn geheel 1.20 meter worden opgehoogd en opnieuw geasfalteerd. Ook moest er een nieuwe fietstunnel worden aangelegd en dat alles in slechts 4 dagen tijd. Het verkeer mocht zo min mogelijk hinder ondervinden. Oplevering stond gepland op dinsdagochtend 2 juli, inclusief werkende verkeerslichten. Hoofdaannemer Van Spijker infrabouw uit Meppel was eindverantwoordelijk voor deze flinke klus. Voor de openbare verlichting en de verkeerslichten hebben ze Ziut in de arm genomen.


Tussen zandaanvoer en asfaltering door

Op vrijdag 28 juni ging het kruispunt dicht voor alle verkeer. Daarna was het een drukte van jewelste van werkverkeer, overal reden graafmachines, kranen en zandauto’s. Aan Ziut de taak om daar tussendoor een verkeersregelinstallatie in werking te stellen. Tussen alle zandaanvoer en asfalteringswerkzaamheden door is het onmogelijk een definitieve verkeersregelinstallatie te bouwen. Er is simpelweg geen ruimte om kabels te leggen en masten te plaatsen. Daarom hebben we eerst een tijdelijke verkeersinstallatie aangelegd, waarvoor we reeds het nieuwe regeltoestel gebruikten.


Alvast de detectielussen gezaagd

Tussen de krioelende menigte door is het ons wel gelukt de detectielussen te zagen, waarbij we een nauwgezette planning aanhielden. We hebben 24 uur non-stop doorgewerkt, maar met het gewenste eindresultaat: dinsdagochtend om 6:00 uur ging het kruispunt volgens planning open voor verkeer. Met werkende verkeerslichten. In de komende weken zullen we de klus afronden door er de definitieve verkeerslichten te plaatsen, de kabels te trekken en de nieuwe verkeersregelinstallatie in werking te stellen.

 
Ziut legt een nieuwe verkeersregelinstallatie aan op de Amstellaan in Deventer
Tussen de krioelende menigte van asfaltploegen, lijnentrekkers, zuigmachines en detectiewagens is het Ziut gelukt alvast de detectielussen te zagen.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact