Specialist in de openbare ruimte

Reconstructie Singelring Roermond

De karakteristieke Singelring van Roermond heeft een forse reconstructie ondergaan. De almaar toenemende verkeersdrukte - onder meer richting de Designer Outlet - wordt nu weer in goede banen geleid. Ziut heeft alles voorzien van nieuwe VRI’s en straatverlichting. Een groot gedeelte daarvan is demontabel: gehele lichtmasten kunnen eenvoudig verwijderd worden en later teruggeplaatst. Zo kun je ruimte creëren voor evenementen als carnaval.


Vele verkeer noodzaakt gemeente tot reconstructie

De Singelring ligt rondom de historische stadskern van Roermond en vervult een belangrijke verkeerskundige functie. De verkeersdruk neemt in rap tempo toe, onder meer door de Designer Outlet die jaarlijks enkele miljoenen bezoekers trekt uit Nederland, België en Duitsland. Daarop heeft de gemeente geanticipeerd door de Singelring te reconstrueren. Daarmee wordt het vele verkeer efficiënt en veilig afgewikkeld terwijl de binnenstad aantrekkelijk en goed bereikbaar blijft.


Het werk

Op de Willem II Singel, Godsweerdersingel en het Wilhelminaplein zijn brede trottoirs, vernieuwde fietspaden en rijbanen gerealiseerd. Er is een separate baan voor busvervoer met twee rijrichtingen gecreëerd, de overige rijbanen zijn eenrichtingsverkeer geworden. En als de boel toch werd opgebroken, heeft de gemeente meteen opdracht gegeven de riolen en de kabels te vervangen. Tot slot is ook de groenvoorziening aangepast en is langs alle wegen nieuwe verlichting en verkeersverlichting geplaatst. Al die verschillende partijen moesten op dezelfde plek werken, dus planning en onderlinge afstemming van werkzaamheden was een cruciale factor, wat in dit project uitstekend is verlopen.


Verkeersverlichting geheel vernieuwd

Langs de gehele Singelring zijn alle verkeersregelinstallaties geheel vervangen: nieuwe masten, nieuwe ledlampen, nieuwe detectielussen en nieuwe verkeersregelapparatuur. In afstemming met alle andere partijen heeft Ziut deze 7 VRI’s geplaatst en volledig operationeel opgeleverd. Ook op de nabij gelegen N280 wordt de gehele VRI vervangen.


Bijzondere verlichting

Speciaal voor Roermond is een uniek armatuur ontworpen, wat in heel de gemeente wordt toegepast. Functionele en pragmatische verlichting met een gestileerde verwijzing naar de golfbeweging van de Maas. Op de Singelring zijn 65 armaturen geplaatst, op de fietspaden en trottoirs energiezuinige ledverlichting en op de hoofdrijbanen 90 Watt CDO-armaturen. Dit levert de gewenste verlichtingskwaliteit, ook al staan ze straks tussen het bladerdak van volgroeide bomen. Bijzonder is ook dat een groot deel van alle lichtmasten demontabel is. Zo kan de gemeente gehele lichtmasten tijdelijk verwijderen om ruimte te creëren voor speciale evenementen. Denk bijvoorbeeld aan het in Roermond immer groots gevierde carnaval.

 
De karakteristieke Singelring van Roermond heeft een forse reconstructie ondergaan
Een groot deel van alle lichtmasten is demontabel: gehele lichtmasten kunnen eenvoudig verwijderd worden en later teruggeplaatst om zo ruimte te creëren voor speciale evenementen. Denk bijvoorbeeld aan het in Roermond immer groots gevierde carnaval.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact