Specialist in de openbare ruimte

RijnWaalpad snelfietsroute Arnhem-Nijmegen

Als een fietsketting loopt de verlichting door het Gelderse landschap. Gekleurde lichtelementen langs het RijnWaalpad verlichten de 15,8 kilometer van de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen. De unieke led-armaturen hebben de vorm van ringen, die op de mast zo gekoppeld zijn, dat ze op de schakel van een fietsketting lijken. 

De armaturen zijn ontworpen door Atelier Lek en doorontwikkeld door Lightronics en vormen in de avond een 'visuele begeleiding van de route'. Met het fietspad willen de gemeenten het fietsen tussen de steden Arnhem en Nijmegen stimuleren.

Kleur als wegwijzer
“De hoogwaardige lampen zijn niet alleen bijzonder, maar ook praktisch”, legt contractmanager Gerrit Hoekert uit. “Iedereen die in de richting van Arnhem fietst, ziet roze lampjes. De groene lampjes leiden naar Nijmegen, de gele naar Zevenaar. De zijkanten van de armaturen bieden zo zekerheid over de bestemming, wel zo prettig voor met name toeristen die zo zeker weten dat ze met hun hoge snelheid de juiste kant oprijden.” Heldere witte ledlampen verlichten het pad zelf en completeren het perfecte lichtbeeld. 

Ziut voor 20 jaar onderhoud
Voor het RijnWaalpad plaatste Ziut 569 masten en armaturen, maar legde ook een stuk eigen net aan. De komende 20 jaar staat Ziut ook garant voor het onderhoud, waardoor iedereen veilig, snel, duurzaam en gezond tussen de Gelderse steden kan bewegen.  
Als een fietsketting loopt de verlichting door het Gelderse landschap.
De unieke led-armaturen in de vorm van ringen vormen in de avond een 'visuele begeleiding van het RijnWaalpad'.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact