Specialist in de openbare ruimte

Robuust dimsysteem voor Rijkswaterstaat

Ziut heeft een robuust, flexibel en kostenefficiënt stuursysteem ontwikkeld voor de aansturing van (led)verlichting langs (snel)wegen. Met deze zogenaamde Zuivere Powerline Sturing (ZPS) kan de verlichting vanuit het voedingspunt/schakelkast worden gedimd.


Uitvoerig getest

Bij ZPS wordt de boodschap verzonden door het wegknippen van twee sinussen, het aantal sinussen ertussen vormt de boodschap. De ZPS bestaat uit een sturingsunit in de schakelkast (de Sinus Switch Unit) en een ontvangstunit in het armatuur (de Sinus Count Unit). De ZPS is uitgebreid getest in zowel het Ziut laboratorium als in een veldproef met verschillende type armaturen. Daarbij bleek het ZPS stuursysteem zeer betrouwbaar en stabiel. De conventionele armaturen in het achterliggende netwerk met elektronische voedingen hadden geen last van het schakelen. Daarmee is de Zuivere Powerline Sturing een goed alternatief voor dure en kwetsbare dimsystemen die momenteel op de Nederlandse markt te koop zijn. Doordat de sturing uitsluitend van het lokale voedingspunt gebeurt en er geen terugmelding plaatsvindt, is er veel minder gegevensverkeer dan bij andere systemen. Dit maakt het systeem zeer energiezuinig, robuust en kostenefficiënt.

De werking van ZPS wordt ook uitgelegd in bijgaande leaflet die we samen met Rijkswaterstaat ontwikkelden >>


Dimmen van ledverlichting

Door de verlichting niet uit te zetten, maar te dimmen blijft de wegmarkering goed zichtbaar voor de weggebruiker. Het dimsysteem biedt ook de mogelijkheid om bij wegwerkzaamheden lokaal de dimfunctie van de verlichting uit te zetten. Rijkswaterstaat is zeer content met de gekozen oplossing van Zuivere Powerline Sturing, omdat het een welkom alternatief vormt naast de veel duurdere Powerline communicatie en Radio Frequent communicatie.


Meer weten over de mogelijkheden van dimmen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Naar het contactformulier >>

Rijkswaterstaat wil wegverlichting verduurzamen waar mogelijk.
Robuust, flexibel en goedkoop dimsysteem voor ledverlichting langs snelwegen

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact