Specialist in de openbare ruimte

Rotterdamse Willemsbrug in rode spotlights

Fase I van de vervanging van de oude verlichting van de Willemsbrug, een van de iconen van Rotterdam, is bijna afgerond. Energiezuinige ledverlichting moet de brug beter zichtbaar maken in het donker én een eigen identiteit geven, kenmerkend voor het lichtbeeld en aanzicht voor de stad. Tijdens deze eerste fase zijn sokkels en pylonen van de brug vanaf beneden verlicht. Speciale software zorgt ervoor dat er een juiste balans tussen rode en witte ledlichten ontstaat, waarmee het de rode kleur van de brug prachtig naar voren komt. 

Efficiënte assemblage vooraf 
De afronding van Fase I is een belangrijke mijlpaal in dit groot onderhoud aan de inmiddels 35 jaar oude brug dat enkele jaren in beslag neemt. Het traject begon met een uitgebreide 3D-presentatie door Ziut en Studio DL (lichtontwerp). Armaturen werden geplaatst op speciaal vervaardigde frames en assemblage vond plaats in Amsterdam, waarna deze in Rotterdam werden afgeleverd. Op deze manier zorgden werkzaamheden ter plaatse voor zo min mogelijk overlast en werd de doorlooptijd verkort. Bij het werk aan deze 65 meter hoge brug werden hoogwerkers en een kraan ingezet, en was er ook veel aandacht voor veiligheid. Komende week worden alle led-armaturen in de avonduren afgesteld, gericht en wordt een dimregime ingesteld, onder het toeziend oog van alle betrokken partijen. 
 
Klus nog niet geklaard
De volgende fase betreft het grote onderhoud aan de brug, waarbij de brug ook opnieuw in de rode verf wordt gezet. De aanlichting van de stalen pylonen van bovenaf en het brugdek zal hierop volgen en in 2017 starten. De Willemsbrug draagt straks weer optimaal bij aan de beleving van de Maas, de meest aantrekkelijke buitenruimte van Rotterdam. 
De Willemsbrug draagt straks weer optimaal bij aan de beleving van de Maas, de meest aantrekkelijke buitenruimte van Rotterdam. 

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact