Specialist in de openbare ruimte

Verhuizing Amsterdams Technisch Centrum

In Amsterdam moest het Technisch Centrum vol apparatuur (waaronder een verkeersbeheersysteem, aansturing van openbare verlichting, videosystemen en allerlei andere technieken) worden verhuisd van de Spaklerweg naar de IJtunnel. Daarvoor was een maand tijd beschikbaar waarin ook alle technieken weer in werking moesten worden gesteld. Dat is ons gelukt. De opdrachtgever was zeer tevreden en sprak zijn dank uit over de geleverde prestatie. 


Alle systemen ineens

Deze klus betekende voor Ziut een lange periode van voorbereiding en coördinatie van de werkzaamheden. We wilden de verhuizing in fasen uitvoeren om zo te voorkomen dat tegelijkertijd meerdere systemen niet zouden functioneren. Echter door de kroning van Koning Willem-Alexander is een moratorium uitgevaardigd waardoor we tijdelijk niet aan Amsterdamse systemen mochten sleutelen. Dat maakte het werken in fases lastig. Om deze en andere redenen waren we gedwongen alles in één keer te verhuizen, met een hoger risico als resultaat.


Twee ruimten volgepakt met techniek

De opdrachtgever gaf in het technisch centrum samen met alle betrokken partijen het startsein om de systemen uit te schakelen. Voor velen was dit de eerste keer dat zij het technisch centrum betraden en daardoor waren ze onder de indruk van wat er allemaal stond:
• Crossman centrale met bijbehorende comservers;
• Inver Look Centrale met bijbehorende comservers;
• VBS (verkeers beheer systeem) als overkoepelende besturing;
• Besturing van de openbare verlichting in Amsterdam;
• Parkeerverwijs systemen en DRIP servers;
• VMCA servers;
• Video systemen;
• Alle bijkomende vaste koper-, ADSL- en glasverbindingen;
• Switchen en routers voor koppeling met externe partijen zoals RWS, NDW, en ook de koppelingen die VBS verzorgt met PPA.


Verhuizen, moderniseren en ingebruikname

Het was een enorme uitdaging om al die apparatuur binnen een tijdsbestek van twee weken in zijn geheel te verhuizen en binnen een week de belangrijkste systemen weer operationeel te hebben. Na het startsein zijn de systemen ‘down’ gebracht, losgekoppeld en gereed gemaakt voor verhuizing. Tevens werden alle verbindingen netjes gekapt. De verhuizing was een ideaal moment om meteen een deel van het netwerk te moderniseren, daarom zijn ook de glasvezelroutes omgelegd en beter benut. Aan het eind van de eerste week werkten de VRI’s en verwijsborden rond de Amsterdamse ARENA alweer, wat zeer wenselijk was i.v.m. een evenement. Uiteindelijk zijn ook de laatste systemen (de MOCO- en milieu-camerasystemen) operationeel geworden, waardoor reistijd informatie weer beschikbaar werd. De verkeersleiding kan weer scenario’s draaien. En de PPA kan weer verder met zijn netwerkregelaar. Kortom: Amsterdam is weer “up and running”!

 
In Amsterdam heeft Ziut het Technisch Centrum vol apparatuur verhuisd
De verhuizing van alle apparatuur was een ideaal moment om een deel van het netwerk te moderniseren.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact