Specialist in de openbare ruimte

Verlichting boulevard Scheveningen

Scheveningen vernieuwt haar 3 km lange boulevard. Een Spaanse architect heeft een prachtig ontwerp gemaakt die het golvende verloop van de oude duinen volgt. Voetgangers, fietsers en auto's worden gescheiden door verschillende hoogteniveaus. Allen met stijlvolle verlichting. Zo wordt de boulevard een visitekaartje, niet alleen voor Scheveningen, maar voor heel Nederland. Ziut voert dit project uit.


Uitdaging voor aanleg verlichting

Het ontwerp van de Spaanse architect Manuel De Sola-Morales is prachtig, maar tegelijk complex. Zo zijn er bijvoorbeeld 4 zeewaterkeringen in verwerkt die de aanleg van openbare verlichting er niet gemakkelijker op maken. Bij de één moeten we de lichtmasten dwars door een wirwar van rubberen banden heen plaatsen, die niet mogen beschadigen. Bij de ander moeten we buitengewoon diep graven om de bekabeling aan te leggen. Een van de grootste uitdagingen is echter dat er nu in de grond gegraven mag worden, maar de komende 20 jaar mag dat niet meer. Daarom hebben we de kabels zo aangelegd dat ze in de toekomst vervangen kunnen worden zonder graafwerk. Alle kabels zijn trekbaar van kast tot mast. Dat is nog best complex als je bedenkt dat in sommige masten wel 8 kabels komen. Daarom hebben we alle kabels duidelijk gelabeld. Al met al een uitdagende klus, waarbij we zeer zorgvuldig te werk gaan.


Aanleg in fasen

Eind 2010 zijn we al aan de realisatie van dit omvangrijke project begonnen. Het meeste van ons werk is echter niet zichtbaar, dat zit ondergronds. Maar liefst 12 km kabels leggen we aan. Daarvan zie je uitsluitend de stukjes kabel die om de 20 meter uit de grond komen. Deze worden ook nog eens met hekken beschermd, aangezien er ook civiele aannemers werken om andere onderdelen aan te leggen. Wanneer zij gereed zijn, is het de beurt aan Ziut om masten te plaatsen en die aan te sluiten op de reeds gelegde kabels. Dat is de kroon op het werk. Aan de Noordzijde is dat al gereed. Er is werkelijk prachtig materiaal bij, van diverse leveranciers, en natuurlijk voorzien van duurzame ledverlichting. Bovendien wordt alles van afstand te dimmen en te schakelen. Wij kunnen dan ook niet wachten om dit project te realiseren tot in de laatste puntjes.
 

Scheveningen vernieuwt haar boulevard. Ziut legt alle verlichting aan.
Zeewaterkeringen en regelgeving zorgen voor uitdagingen: zo mag de grond de komende 20 jaar niet open.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact