Specialist in de openbare ruimte

Bedrijfsprofiel

Ziut is partner in de openbare ruimte. We zijn expert in openbare verlichting, verkeersregeling en camerabeveiliging. We leggen het aan, voorzien u van advies, of nemen u alle zorg uit handen door ook beheer en onderhoud te verzorgen. Dat doen we al jaren. Toch is de naam Ziut pas ontstaan in 2010 uit een fusie van Liandyn (Alliander) en IP Lighting (Enexis). Ook hebben we enige tijd Dynamicom geheten. We werken met name in opdracht van gemeenten, maar bijvoorbeeld ook voor civiele aannemers, Rijkswaterstaat, bedrijventerreinen en woningcorporaties.

Visie

Hierbij ontzorgen wij onze klanten optimaal met de focus op duurzaamheid en veiligheid en acteren wij als maatschappelijk verantwoord partner voor onze partner in de keten; klanten, burgers, overheden en kennis- en branche netwerken, onze medewerkers, private bedrijven in onze markt, aandeelhouders en leveranciers. Hierbij zijn wij als systeem integrator en dienstverlenende organisatie koploper in het bieden van oplossingen voor uitdagingen en wensen waar onze klanten zich in hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor gesteld zien. Als merkonafhankelijk bedrijf benaderen wij onze oplossingen op basis van levensduurkosten om daarmee tegemoet te komen aan een optimale duurzaamheid voor onze maatschappij waarbinnen wij een integraal onderdeel zijn. Om een bijdrage te leveren aan het borgen en optimaliseren van de kwaliteit van leven zijn wij in samenwerkingsverbanden met ketenpartners op zoek om integrale oplossingen te realiseren om maatschappelijke kosten te optimaliseren.


Expertise en ervaring

Ziut heeft de ambitie uw partner te zijn voor lange termijn. We bieden niet alleen een directe oplossing voor uw probleem, maar we zorgen er ook voor dat u daar in de toekomst nog steeds tevreden mee bent. Dergelijke garanties kunnen we geven doordat we kunnen vertrouwen op de ervaring en deskundigheid van onze experts. Ze zijn door de wol geverfd en weten wat in de praktijk goed werkt en wat niet.


Kennis van zowel ondergronds als bovengronds

Onze medewerkers hebben ruime ervaring met ondergrondse kabelnetten en weten hoe ze kabels moeten aanleggen, koppelen of afsluiten. Hun werk stemmen ze direct af met onze moederorganisaties Alliander en Enexis of met andere netbeheerders. Daarnaast hebben diezelfde medewerkers veel kennis van bovengronds werk, zoals het plaatsen en aansluiten van lichtmasten en VRI’s. Deze combinatie van kennis zorgt voor de meest effectieve en efficiënte oplossingen. Bovendien heeft u contact met één leverancier in plaats van twee. Dat voorkomt onnodig onderling afstemmen.


Leveranciersonafhankelijk

In tegenstelling tot veel concurrenten kan Ziut u producten leveren van alle fabrikanten. We zijn uw onafhankelijke adviseur. Met alle leveranciers hebben we nauwe banden en we kennen hun assortiment door en door. Zo kunnen we u altijd het product aanbevelen dat precies past bij uw specifieke situatie. Bovendien kunnen we u een goede prijs bieden doordat we inkopen tegen gunstige tarieven.


Innovatief door eigen engineers

Is het ideale product (nog) niet op de markt verkrijgbaar? Dan ontwikkelen we het voor u. We hebben een team engineers die met plezier uw ideale product ontwerpen. In het verleden ontwikkelden ze bijvoorbeeld al de Liandimmer, DynaControler, ZiutSwitch en diverse unieke armaturen.
 

Ziut is specialist in de openbare ruimte.
Onze deskundige medewerkers hebben zowel ervaring met ondergrondse kabelnetten als kennis van bovengrondse werkzaamheden.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact