Specialist in de openbare ruimte
Nieuwsberichten

Nieuw licht op Valkenburg aan de Geul

19-5-2017

Op donderdag 18 mei 2017 heeft wethouder Vankan het startsein gegeven voor de totale ‘verledding’ van de gemeente Valkenburg aan de Geul. In totaal worden de armaturen van alle lantaarnpalen die nog niet van led zijn voorzien, 2.545 stuks, vervangen. Medio september is dit gereed. 

“Door de verlichting in de gehele gemeente te vervangen, in alle kernen, langs alle toegangswegen, slaan we een grote kwaliteitsslag”, vertelt wethouder Carlo Vankan. “We besparen ieder jaar opnieuw veel energie- en onderhoudskosten terwijl de veiligheid en leefbaarheid verbeteren. Daarbij doel ik niet alleen op de verkeersveiligheid. Een buitengebied wil nog wel eens activiteiten aantrekken die het daglicht niet kunnen velen. Daar schijnt vanaf september dus ‘s avonds en ’s nachts led-licht en dat verbetert ook de sociale veiligheid aanzienlijk.”
 
“Het wordt een flinke operatie”, aldus Maurice Broers, contractmanager van Ziut. “Dagelijks vervangen we gemiddeld 70 à 80 armaturen in de gemeente. Vrijwel overal zal dit hindervrij gebeuren. De wegen blijven goed toegankelijk, het verkeer kan voorzichtig om de hoogwerkers en servicewagens heenrijden. We zullen ook 42 oude masten vervangen, zodat de straatverlichting na de zomer weer helemaal up to date is. Daarna gaan we ons richten op de aanstraalverlichting van de kerken in de dorpskernen.”
Downloads

titelvandownload.zip

< Terug naar het overzicht

 

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact