Specialist in de openbare ruimte
Nieuwsberichten

Zevenaar plaatst Smartflower voor duurzame energie

1-6-2017

Als de zon opkomt, vouwt de Smartflower zich vanzelf uit. In het donker sluit het opklapbare zonnepaneel automatisch,als een echte bloem. De ‘bladeren’ van de Smartflower hebben een oppervlakte van achttien vierkante meter en zijn volledig met zonnepanelen bedekt.

Onlangs is de Smartflower in Zevenaar geïnstalleerd op het bedrijventerrein 7Poort, naast college de Liemers. Ziut, gespecialiseerd in slimme toepassingen voor de openbare ruimte, verzorgde de installatie.

Maximaal rendement
De Smartflower beschikt over 2 assen, waardoor de waaier in de loop van de dag met de zon mee draait en zo optimaal gebruik maakt van de beschikbare zonne-energie. De Smartflower produceert ca. 4.00 kWh. Dit is het gemiddelde complete jaarverbruik van een Europees huishouden. 
Zevenaar neemt het inklapbare zonnepaneel binnenkort officieel in gebruik. De stroom die met de Smartflower wordt opgewekt, gaat overdag naar het elektriciteitsnet. 's Avonds wordt de stroom van het inklapbare zonnepaneel gebruikt om de fietstunnel onder de spoorlijn te verlichten.
Downloads

titelvandownload.zip

< Terug naar het overzicht

 

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact