Specialist in de openbare ruimte

Beheer, (ivera) controlroom

Weet u exact hoeveel verkeer een kruispunt passeert en wat de meest gebruikte rijrichtingen zijn? Werken uw VRI’s naar behoren, en zo niet: levert dat een acuut gevaarlijke situatie op? Wilt u van afstand op de knoppen drukken? U heeft maximale controle indien u vanuit een centrale controlroom uw VRI’s beheert, bijvoorbeeld met een Ivera-centrale. Zo signaleert u een storing aan uw VRI zodra hij ontstaat.


Beheer is noodzakelijk

Weet u exact welk materieel u heeft staan, wanneer de levensduur van onderdelen is verstreken, en wanneer het laatste onderhoud is uitgevoerd? Met ons beheersysteem worden de gegevens van al uw installaties geregistreerd en centraal opgeslagen. Zo bewaakt u het correct functioneren van uw VRI’s. Tegelijk registreert u de ligging van kabels, wat verplicht is volgens de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION). Maar beheer gaat verder dan dat. Zo kunt u de gegevens van verkeersstromen gebruiken die elke verkeersautomaat registreert. Indien u deze regelmatig analyseert, ontdekt u of de verkeersdrukte is toegenomen of dat een verkeersstroom is veranderd. Wellicht rijdt men nu linksaf waar men voorheen rechtdoor reed. Dan kunt u de doorstroming bevorderen door de cyclustijden opnieuw in te stellen. Kleine investering, groot effect.


Controlroom

Wanneer u elke VRI voorziet van een modem, kunt u de door hem geregistreerde informatie in een controlroom ontvangen, bijvoorbeeld in een Ivera-centrale. Van daaruit kunt u de werking van uw VRI’s inspecteren of de onderhoudshistorie opvragen. Zodra er een storing optreedt, komt er een melding in het scherm. De beheerder klikt dan direct de betreffende VRI aan en beoordeelt wat er aan de hand is. Zo kunnen we adequaat acties uitzetten en is de apparatuur weer snel up and running. Ook kunt u vanuit de controlroom ingrijpen bij speciale gebeurtenissen, bijvoorbeeld als het verkeersaanbod hoger is dan gebruikelijk. Ontdek onze controleruimte >>


Zelf beheren

Zodra uw VRI’s zijn aangesloten op de centrale en er een werkplek is omgebouwd tot controlroom, is de basis voor beheer gelegd. Bovendien moeten de data, zoals onderhoudsgegevens, zorgvuldig ingevoerd en beheerd worden. En iemand moet het systeem bedienen. Ziut kan het systeem voor u inrichten en uw eigen mensen opleiden. Maar we kunnen u ook alle zorg uit handen nemen, en het beheer in uw naam uitvoeren. Dan maakt u gebruik van de controlroom en de ervaren mensen van Ziut. Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.
 

Weet u exact hoeveel verkeer een specifiek kruispunt passeert?
Een controlroom toont alle VRI’s in uw regio op een groot beeldscherm. U kunt elke VRI afzonderlijk aanklikken en de werking inspecteren.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact