Specialist in de openbare ruimte

Onderhoud en beheer

Straatverlichting is onderhevig aan slijtage. Zo kan roest een lichtmast aantasten, met gevaar voor omvallen. De levensduur van de lamp kan verstreken zijn of de kabels verouderd, wat de kans op storingen vergroot. Regelmatig onderhoud voorkomt disfunctioneren van uw straatverlichting. Daarom is het van belang uw installaties en materieel goed te beheren.


Beheer

Al uw installaties en materieel moet u goed beheren. Het is verstandig bij te houden welke armaturen u heeft, wanneer de lampen zijn vervangen, of wanneer een mast is gecontroleerd. Volgens de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION) bent u bovendien verplicht om de ligging van kabels te registreren. Daarvoor heeft u een beheersysteem nodig, en zorgvuldig beheer van data. Ziut kan u beide leveren, en neemt zo uw zorg uit handen. Ontdek onze centrale controleruimte >>


Lampen remplaceren (vervangen) en schouwen

Elke lamp heeft een verwachte levensduur. Indien deze is verstreken, kunt u de lampen preventief vervangen. Onze vakbekwame monteur wisselt dan niet alleen de lamp, maar maakt ook de kap schoon en inspecteert de technische staat van het armatuur. Zo bent u verzekerd van optimaal functionerende straatverlichting. Indien u dit niet doet, neemt de kans op storingen aanzienlijk toe. Net als de kosten voor herstel, u moet immers telkens een monteur sturen voor een enkele lamp.


Masten inspecteren en reinigen

Ook een lichtmast heeft een gelimiteerde levensduur. Zowel aluminium als stalen lichtmasten kunnen ondergronds gaan roesten door zure of verontreinigde grond. Met het gevaar dat ze omvallen. Met innovatieve 3D-meting kunnen wij de stabiliteit van elke lichtmast testen en bent u het gevaar voor. Bovengronds heeft een lichtmast ook van alles te verduren, zoals weersinvloeden, alg en roet. Wij kunnen uw lichtmasten machinaal reinigen. En we kunnen ze opnieuw schilderen zodat ze weer goed beschermd zijn. Dat voorkomt onverwachte kosten voor vervanging.


Preventief of correctief

Beheer is doorlopend werk en gaat altijd op basis van eenzelfde soort contract. Maar bij onderhoud heeft u een keuze. We kunnen dat correctief doen door te wachten totdat er een storing optreedt en dan uit te rukken. Het soort werkzaamheden en de frequentie zijn lastig te voorspellen, waardoor kosten moeilijk zijn te beheersen. Bij preventief onderhoud kunnen we dat beter. We voeren het onderhoud uit nog voordat er storingen ontstaan. Zo bent u verzekerd van optimaal werkende verlichting. We denken graag met u mee welke variant het beste bij u past.

Een lichtmast kan aangetast worden door roest, alg of roet.
Onze vakbekwame monteur vervangt niet alleen de lamp, maar maakt ook de kap schoon en inspecteert de technische staat van het armatuur.

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact
Ziut Uitgelicht
Wecycle_Ziut_Bakkie_2017_HR525x350.jpg Overhandiging Armatuur Jan-Martijn525x350.jpg smartflowerzevenaar525X350.jpg valkenburg525x350.jpg LangetrapLandgraaf525x350.jpg

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

Start vervanging openbare verlichti...

Zevenaar plaatst Smartflower voor d...

Nieuw licht op Valkenburg aan de Ge...

Langste trap van Nederland verlicht...

Neem contact op

Bel 026 800 19 00, stel uw vraag via het formulier, of zoek een vestiging in uw buurt.

Contact